Check The Process energizers procesbegeleiding kaartjes tools en methodes

Wat is een energizer?

Een energizer is een kleine opdracht die je deelnemers in de juiste sfeer brengt. Wil je iedereen in een creatieve bui krijgen of net zorgen dat ze klaar zijn om te focussen? Heb je een nieuwe groep en wil je het ijs breken? Of zit je al de hele dag in vergadering en zie je de energie wat zakken? Bekijk hier onze collectie aan leuke, gekke en vooral nuttige energizers.

Check The Process blijft ontwikkelen en delen, binnenkort dus meer!

Check The Process procesbegeleiding co-creatie en participatie

Hé Wat ben jij aan het doen?

Dit is een eenvoudig dramaspel waarin deelnemers elkaar om de beurt vragen: "Hé! Wat ben je aan het doen?". Het is een energizer die de deelnemers zachtjes uit hun comfortzone brengt door ze een reeks verschillende acties te laten uitbeelden met de nodige hilariteit als gevolg.

Check The process energizers procesbegeleiding co-creatie en participatie

Ronde 1

Plaats de deelnemers in een cirkel.

Vraag aan een deelnemer: hé wat ben jij aan het doen? De deelnemer antwoord met een actie en beeld deze ook meteen uit. Bijvoorbeeld: ik ben basket aan het spelen, ik ben de vaatwas aan het legen, ...) Na enkele seconden vraagt de deelnemer nu aan de volgende persoon in de kring: hé wat ben jij aan het doen? Zo komt elke deelnemer aan de beurt. 

Ronde 2

Vraag aan een deelnemer: hé wat ben jij aan het doen? De actie die de deelnemer nu kiest moet jij uitbeelden. In deze ronde beslis jij dus wat iemand anders moet gaan uitbeelden. Laat ook zo weer de hele cirkel rond gaan. Moedig de deelnemers aan om creatiever te worden.

Ronde 3

Vraag aan een deelnemer: hé wat ben jij aan het doen? De actie die de deelnemer nu kiest moet iedereen tegelijkertijd uitbeelden. Drijf het tempo wat op en laat de deelnemers sneller de vraag aan hun buur stellen.