top of page

OPleidingen en workshops

Wij leren jullie concrete en bruikbare methodes aan waar je nadien direct mee aan de slag kan. Onze Opleidingen en Workshops zijn praktijk gericht, helder en toepasbaar in verschillende contexten. 

Human Centered Design Processbegeleiding Check The Process
Check The Process Participatie Wat is participeren Proces begeleiding
Check The Process organisatieontwikkeling proces begeleiding

organisatieontwikkeling

Organisatieontwikkeling

Workshop Communiceren en Feedback geven

We gaan aan de slag met enkele concrete oefeningen om aan te tonen waar het soms misloopt in je communicatie. Daarnaast leer je feedback geven en krijgen. Waardevol om als team te leren beter op elkaar in te spelen en te groeien in de samenwerking.

Human centered design procesbegeleiding Check The Process

Workshop Zelfsturend werken

Zelfsturend werken is een zoektocht naar nieuwe manieren van samenwerken. Hoe neem je gedeelde beslissingen, hoe structureer je de organisatie en hoe zorg je voor een open communicatie. In deze workshop test je zelf enkele methodes uit en leer je hoe je een organisatie blijvend kan verbeteren.

Check The process Procesbegeleiding Zelfsturend werken

Workshop Teamontwikkeling

Zin om als team volledig te knallen en de samenwerking sterker te maken? We gaan via een interactieve sessie dieper in op de uitdagingen van elk team en de mogelijke oplossing. Deze workshop is niet zo maar een teambuilding, het is een proces om op een duurzame manier de samenwerking te versterken. 

Check The Process workshop teamontwikkeling procesbegeleiding zelfsturend werken

Human Centered Design

Human Centered Design

Opleiding Human Centered Design 

Mensgericht ontwerpen is een creatieve benadering van probleemoplossing. Het is een proces dat begint bij de mensen voor wie je ontwerpt en eindigt met nieuwe oplossingen die op maat zijn gemaakt om aan hun behoeften te voldoen. Bij mensgericht ontwerpen draait alles om:

- Het opbouwen van empathie met de mensen voor wie je ontwerpt, een massa aan ideeën genereren om er het meest geschikte idee uit te kiezen, het bouwen van een aantal prototypes om snel te testen en aan te passen, het delen wat je hebt gemaakt met de mensen voor wie je ontwerpt en je innovatieve nieuwe oplossing de wereld in te sturen.

*Deze opleiding kan je zowel online als offline volgen. 

Check The Process Opleidingen en workshops Human Centered Design procesbegeleiding

Workshop Prototyping

Prototyping betekent dat je idee tot leven komt, zodat je ervan kunt leren, snel kunt herhalen en je idee kunt ontwikkelen tot de grootste waarde. Het is een model bouwen van hoe je denkt dat je concept eruit zou moeten zien om snel feedback te  krijgen en  je idee te verbeteren of zelfs te laten varen omdat het niet inspeelt op de noden van je doelgroep. 

*Deze opleiding kan je zowel online als offline volgen.

Check The Process procesbegeleiding workshop prototyping human centered design
Participatie

PArticipatie & Co-creatie

Workshop Community building

We zagen het al vaker gebeuren. Er is ergens wel een netwerk maar mensen voelen zich maar matig betrokken. Een netwerk is pas een community als die community acties onderneemt. Je wil natuurlijk niet dat iedereen als schapen achter je aan blijft lopen omdat jij de herder van de groep blijft, je wil een groep die het eigenaarschap in handen neemt. Hoe zet je nu een actieve community op poten, wat zijn de belangrijkste valkuilen en hoe zorg je er voor dat het engagement duurzaam blijft. Dat leer je allemaal in deze workshop. 

Check The Process processbegeleiding workshop community building

Workshop Participatie

Het woord participatie betekent voor iedereen vaak verschillende dingen. Wij bij Check The Process geloven in het samen vormgeven en samen beslissingen nemen maar voor anderen is gewoon al eens een mening vragen ook al participatie. Welke vorm past er het best binnen jullie werking en hoe ga je er dan concreet mee aan de slag? Hoe zorg je dat je doelgroep genoeg voelt dat ze participeren en ook vaak willen betrokken worden? We zien zowel organisaties als lokale besturen die met deze uitdaging zitten en willen in deze workshop enkele concrete tools mee geven die het proces in de toekomst zullen ondersteunen om meer duurzame resultaten te krijgen. 

Check The Process proces begeleiding workshop participatie en co-creatie
komma.png

Check The Process heeft een unieke manier van training geven, de sessies vlogen voorbij en ik heb een hele reeks aan bruikbare methodes waar ik nu mee verder kan. Ik heb ook enorm veel moeten lachen!

- Dieter | Sandbox Silliness -

bottom of page